Bărbatul care a incendiat o tânără de 17 ani a murit

Ion Cristian Turnagiu FOTO: Facebook
Ion Cristian Turnagiu FOTO: Facebook

Bărbatul care a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinți, la un an după ce a fost eliberat din închisoare, a murit în spital. Era internat în spitalul din Drobeta Turnu-Severin, după ce a încercat să se sinucidă în arestul Poliției Mehedinți. Polițiștii l-au găsit spânzurat cu tricoul.

Bărbatul era în arestul IPJ Mehedinţi din 13 iunie. El a fost arestat preventiv după ce a incendiat o fată de 17 ani din localitatea Dîrvari. Tânăra este în stare gravă, într-un spital din Bucureşti.

Ion Turnagiu a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în 1994, fiind condamnat pentru cinci crime. A fost eliberat condiţionat din puşcărie, în 2019, printr-o hotărâre a tribunalului Mehedinţi.

„Perioada executată a fost suficientă pentru reeducarea condamnatului”, a spus instanța anul trecut motivând eliberarea. Acesta ceruse de 9 ori să iasă din închisoare.

Judecătoria Drobeta Turnu Severin preciza că Turnagiu, deși primise câteva recompense, „s-a preocupat pentru a se evidenția în mod constant abia începând cu anul 2014, astfel că s-a apreciat că recompensele acordate până în acest moment nu fac dovadă unei adevărate îndreptări a condamnatului, ci reprezintă un simulacru pentru obținerea mai grabnică a liberării condiționate”, potrivit Ziare.com.

Tânăra ceruse ajutor autorităților cu câteva zile înainte de cumplita tragedie, reclamând că a fost violată, o faptă care, spun autoritățile, nu s-a confirmat. A fost plasată totuși într-un centru de asistență socială, însă a fost scoasă de acolo chiar de familie, deși familia știa că fata are probleme cu fostul deținut.

În plus, fostul deținut era monitorizat de poliție, pentru că venise din Olanda și era în autoizolare. Cu toate acestea, a putut ieși nestingherit pentru a veni să-i dea foc fetei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.