Bărbați acuzați că au obligat să se prostitueze 35 de fete, trimiși acasă de judecători

FOTO: Counselling/Pixabay.com
FOTO: Counselling/Pixabay.com

Șapte bărbați care sunt suspectați că au obligat să se prostitueze 35 de fete, au fost eliberați după două luni din închisoare și plasați în arest la domiciliu. Potrivit jurnaliștilor de la Viața Liberă Galați decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Galați.

Potrivit jurnaliștilor locali, gruparea de proxeneți activa de 11 ani, iar membrii au fost ridicați la Deva, în urma unei acțiuni de amploare a polițiștilor de la Crimă Organizată și a procurorilor DIICOT Galați.

Potrivit viata-libera.ro, care citează surse apropiate ale anchetei, aceștia au racolat zeci de tinere, printre care şi minore, pe care le convingeau, în primă fază cu frumosul şi mai apoi cu minciuni şi constrângeri, să se prostitueze în străinătate.

Victimele sunt din Galaţi, Brăila, Constanţa, Dâmboviţa, Timişoara, Vaslui sau Vâlcea. Fetele erau duse să se prostitueze în state precum Italia, Spania, Olanda, Belgia sau Germania.

Trei milioane de euro ar fi strâns membrii rețelei din traficul de persoane. Banii au fost investiți în mașini, apartamente, vile și terenuri atât în țară, cât și în străinătate. Toate acestea, alături de o sumă de 100.000 de euro, bani cash găsiţi la percheziţii, au fost puse sub sechestru de autorităţi, până la soluţionarea dosarului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.