Bărbat lovit în cap de o umbrelă de la McDonald’s, obligat să achite 9.300 de lei

restaurant mcdonald's
Foto: Opinia Timișoarei

Un bărbat care a fost lovit în cap de o umbrelă de pe terasa restaurantului McDonald’s din centrul Timișoarei trebuie să îi achite companiei cheltuieli de judecată de 9.300 de lei, relatează adevărul.ro.

Bărbatul a fost cel care a dat în judecată compania, cerând daune morale de 50.000 de euro, însă cererea i-a fost respinsă de judecător, care a decis și ca acesta să achite cheltuielile de judecată.

Incidentul a avut loc în mai 2021. Potrivit victimei, în timp ce se afla pe terasa restaurantului McDonald’s din Timișoara „a fost lovit în zona capului de copertina marchizei din mijloc, cauzându-i suferințe fizice grave și neuro-psihice, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale”.

Bărbatul a avut nevoie de 10 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, el a dat în judecată restaurantul, cerând daune morale de 50.000 de euro.

În proces, compania a arătat că „în urma unei rafale puternice de vânt, de peste 50 km/h, intervenită brusc, braţul uneia dintre cele trei copertine ce acoperea o parte din terasa restaurantului McDonald’s, s-a rupt brusc, lovidu-l pe reclamant care, în momentul respectiv, stătea pe terasă, la una dintre mese.”

„Un astfel de eveniment face parte din categoria evenimentelor cu caracter extraordinar, ce nu puteau fi prevăzute şi nici prevenite ori evitate de pârâtă”, a mai susținut compania.

Tribunalul Timiș a decis că reclamantul nu este îndreptățit să primească daune morale din partea Mc Donald’s pentru că incidentul a fost „fortuit”: „Fenomenul în sine, vântul, este previzibil, însă intensitatea şi existenţa unor rafale cu caracter brusc nu puteau fi prevăzute de pârâtă”.

Bărbatul a făcut apel la sentință, iar procesul se judecă acum la Curtea de Apel Timișoara.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.