Barack Obama laudă decizia Sony de a difuza filmul despre liderul nord-coreean

Barack Obama salută decizia Sony Pictures de a difuza filmul despre Kim Jong-un Foto: Facebook Barack Obama

Barack Obama este încântat de decizia Sony Pictures de a difuza comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un, în ciuda amenințărilor cu represalii prin atacuri informatice.

„Aşa cum preşedintele a spus clar, ţara noastră crede în libertatea de exprimare şi în dreptul la libertate de exprimare artistică. Decizia (luată de) Sony va permite publicului să-şi facă propria opinie despre film şi salutăm acest fapt”, a afirmat un purtător de cuvânt al Casei Albe, Eric Schultz.

Pirații cibernetici din grupul GOP, care au revendicat atacul din luna noiembrie de la studio-ul de cinema și de televiziune au fost foarte fermi în ceea ce privește difuzarea filmului în care se prezintă un atentat asupra liderului nord-coreean Kim Jong-un.

„Vă vom arăta foarte clar, în toate locurile în care «The Interview» va fi difuzat, mai ales în timpul avanpremierei, ce destin tragic îi aşteaptă pe cei care vor să glumească pe seama terorii. În curând, lumea va vedea ce film prost a făcut Sony Pictures Entertainment. Lumea va fi plină de temeri”, au adăugat piraţii cibernetici din grupul GOP.

„Aduceţi-vă aminte de 11 septembrie 2001. Vă recomandăm să vă ţineţi la distanţă de acele locuri (în care va fi proiectat filmul). Iar dacă locuinţa voastră este în apropiere, ar trebui să plecaţi de acasă. Tot ce se va petrece în zilele viitoare va fi din vina SPE. Lumea întreagă va denunţa Sony”, se afirmă în comunicatul emis de GOP și reprodus de mai multe publicaţii americane, inclusiv de Los Angeles Times.

În ciuda amenințărilor, Sony Pictures a autorizat marţi difuzarea filmului „The Interview” într-un număr limitat de cinematografe (200-300, potrivit New York Times), sfidând astfel ameninţările cu atacuri informatice. Filmul va fi lansat mâine, în ziua de Crăciun.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe
 pagina noastră de Facebook.