Bani luați mai ușor pentru instalarea de panouri fotovoltaice, promite ministrul Mediului

panouri fotovoltaice
Foto: PhotoMIX-Company / pixabay.com

Programul prin care se pot instala panouri fotovoltaice cu o susținere financiare din partea statului ar putea fi modificat astfel încât banii să poată fi luați mai ușor, fără multă birocrație, promite ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Ministrul a spus că programul a fost blocat jumătate de an complet pentru că AFM nu a avut capacitatea instituțională să pornească evaluările, însă acum „e pe drumul cel bun” și sunt aprobate din cele 45.000 depuse.

Barna promite că de anul viitor va fi redusă birocrația și programul va funcționa după principiul „Rabla pentru electrocasnice”. Mai exact, fiecare beneficiar se va putea înscrie în sistemul informatic și după aceea va merge la un prestator de serviciu, o companie atestată, care apare pe site-ul AFM, care poate să instaleze panourile fotovoltaice.

Dosarele vor fi analizate, evaluate de companiile care fac instalarea și AFM va face, prin sondaj control la acele companii care primesc documentele, care le încarcă în sistem.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.