Bâlba pe subiectul școlii online. Elevi chemați înapoi la școală după o zi de stat acasă: „A fost o eroare de comunicare”

profesor școală tablă matematică
Foto: geralt / pixabay.com

Copiii de grădiniță și elevii din Afumați au făcut, luni, ore online. Decizia a fost luată pe baza unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, după ce rata de infectare a depășit, duminică, 6 la mia de locuitori. Însă, ordinul care stabilește regulile de funcționare a școlilor prevede că se ține cont de rata de infectare înregistrată în ziua de vineri anterioară începerii școlii.

Luni, incidența cazurilor COVID-19 la Afumați a scăzut sub 6, astfel că de marți copiii se întorc la școală. De ce acest ping-pong? Prefectul de Ilfov, Daniel Zamfir, susține că a fost o „greșeală de interpretare”.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a solicitat remedierea situației, semnalând că ordinul comun care stabilește regulile de funcționare a școlilor prevede că se ține cont de rata de infectare înregistrată în ziua de vineri anterioară începerii școlii: „Este stabilit împreună cu Ministerul Sănătății, cu INSP și cu CNSU – ziua de vineri este singura zi de referință. Vineri au fost pe site-ul DSP 13 localități care au depășit rata de infectare de 6 la mie. Nu ne jucăm cu copiii, închide școala, deschide școala”.

„Este stabilit impreuna cu Ministerul Sănătății, cu INSP și cu CNSU, ziua de vineri este singura zi de referință. Vineri au fost pe site-ul DSP 13 localități care au depășit rata de infectare de 6 la mie. Nu ne jucăm cu copiii, inchide școală deschide scoala. Am cerut să remedieze rapid situația, în interesul elevilor. Am cerut tuturor inspectorilor să citească acest ordin comun și să îl respecte,” a precizat Cîmpeanu, la Digi24.

Prefectul de Ilfov, Daniel Zamfir, a declarat că de marți copiii din Afumați se întorc la școală fizic.

„A fost o propunere venită de la Inspectoratul Școlar, s-a decis în CJSU trecerea școlilor și grădinițelor în online. S-a revenit asupra hotărârii și de mâine toți copiii se întorc la școală. A fost o greșeală de interpretare, de analiză a ordinului comun”, a declarat, luni, la Digi 24, prefectul de Ilfov.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.