Baia: între funcţionalitate, rafinament şi stil

Baia: între funcţionalitate, rafinament şi stil

Amenajarea interioară a casei reprezintă o etapă foarte importantă, având în vedere faptul că de aspectul şi funcţionalitatea spaţiilor depind confortul şi siguranţa ta şi a familiei. Indiferent dacă te muţi într-o casă nouă sau demarezi un proces de renovare generală pentru vechiul tău cămin, este esenţial să faci acele alegeri despre care ştii că îţi vor transforma casa în locul în care tu te vei simţi cel mai bine.

Amenajarea băilor, etapă esenţială în procesul de modernizare a casei tale

Design-ul interior a căpătat în ultimii ani valenţe spectaculoase, acordându-se atenţie şi importanţă fiecărui spaţiu, împletind funcţionalitate cu aspectul şi conferind mediilor interioare o valoare foarte mare. Atunci când te afli la etapa amenajării băilor, trebuie să ştii că poţi transforma aceste spaţii în adevărate locuri de relaxare, în care inovaţia şi esteticul se află într-un echilibru plăcut şi reconfortant. 

Baia capătă astfel, pe lângă conotaţia strict funcţională, o notă cu totul specială, prin alegerea acelor elemente de interior care o vor scoate din monotonie. De la mobilier, până la modelul gresiei şi al faianţei, de la modelul căzii şi chiuvetei, până la tipul de baterii, de la instalaţii, până la accesorii, toate te vor ajuta să dai băii tale o imagine inedită.

Cadă freestanding, o amprentă rafinată adusă băii tale

Dacă te-ai hotărât să pui o amprentă specială spaţiului băii tale, atunci poţi alege să-ţi instalezi o cada freestanding. Este unul dintre modelele care acţionează într-un mod foarte pregnant asupra configuraţiei întregii încăperi, devenind punctul central al băii, atât în ceea ce priveşte aspectul practic, cât design-ul. Acest model de cadă presupune un montaj separat de pereţii încăperii, fiind potrivit poziţionării centrale. Pornind de la acest aspect, se ridică şi prima condiţie esenţială pe care ar trebui să o îndeplinească baia ta, respectiv cea legată de spaţiu.

Pentru a te bucura de o astfel de cadă, este nevoie de un spaţiu generos, tocmai pentru a nu aglomera încăperea şi pentru a te bucura de plăcerea de a face o baie reconfortantă. O altă condiţie va fi cea legată de instalaţii, acest tip de cadă necesitând un montaj aparte, atât în ceea ce priveşte racordarea la apă, cât şi la canalizare. Ţinând cont de acest aspect, este recomandat ca decizia de a-ţi monta o cadă freestanding să fie luată încă din timpul lucrărilor de construire sau renovare, tocmai pentru ca întregul spaţiu să poată fi amenajat corespunzător.

Creează un design armonios prin alegerea atentă a gresiei și faianței

Indiferent dacă alegi un model de cadă freestanding din fontă, acril, compozit sau oţel emailat, cu siguranţă aspectul băii tale va fi unul special şi inedit. Însă pentru a te asigura că design-ul general va fi plăcut şi echilibrat, este foarte important să alegi gresie şi faianta baie care se vor potrivi cel mai bine şi care vor conferi întregii încăperi o imagine fluidă şi plăcută. 

Fie că optezi pentru cromatică liniară, menţinând aceeaşi tonalitate între cadă, pardoseală şi pereţi, fie că preferi contrastele cromatice, dacă vrei un model lucios sau îţi place cel mat, este foarte important ca rezultatul final să fie pe placul tău şi să transforme baia în locul relaxant de care aveai nevoie. Completând totul cu mobilierul de baie adecvat şi adăugând accesorii elegante, aspectul rafinat al unei căzi freestanding va fi scos şi mai mult în evidenţă.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.