Băcănia cu bucate curate. Tinerii care au renunțat la job-uri pentru o afacere inedită

SURSA FOTO: naturainbucate.ro
SURSA FOTO: naturainbucate.ro

Doi tineri din Brașov, Marius și Roxi Maftei, au renunțat la job-uri pentru a dechide o băcănie „cu bucate curate”. Potrivit adevarul.ro, magazinul „Natura în bucate” a apărut din pasiunea celor doi pentru mâncare bună.

„Amândoi suntem pasionaţi de ceea ce înseamnă mâncare bună, de o bucătărie cât mai aproape de natură. Pe piaţă însă găseam foarte greu ce ne doream şi aşa ne-a venit ideea să deschidem o băcănie proprie. Am vrut să putem mânca noi sănătos produse de pe vremea bunicii, cu un gust foarte bun şi să le putem oferi şi altor oameni“, a povestit Marius Maftei, pentru adevarul.ro.

Înainte de a deschide băcănia au început să caute producători. Au luat la pas toată țara. „Am mers peste tot în ţară şi am gustat. Şi acum procedăm la fel, mergem şi testăm mai întâi. Un produs curat îl recunoşti imediat după gust, nu trebuie să fii expert în domeniu.

Am testat chiar noi produsele înainte să le aducem în magazin. Uneori am stat cu vitrina goală, pentru că produsele nu erau gata. Nu vindem nimic din ce este produs la scară industrială.

Aducem totul de la mici producători din toată ţara cărora le pasă de ceea ce fac şi folosesc îngrediente naturale. Suntem deschişi să colaborăm cu orice producător care aduce pe piaţă produse curate“, mai spune Marius.

Pentru amenajarea magazinului au investit în jur de 20.000 de euro. Pe rafturile magazinului se găsesc preparate tradiționale din carne, fără conservanți. Se pot cumpăra de la cârnați, slănină și jumări până la brânzeturi maturate.

În băcănia lor se mai pot cumpăra dulcețuri, zacuscă, ulei presat la rece, miere sau pâine fără aditivi, preparată cu maia.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.