Azi se trag la sorți grupele Cupei Mondiale din Rusia

CUpa Mindială din Rusia se apropie. Foto: Vaiz Ha / Flickr
CUpa Mindială din Rusia se apropie. Foto: Vaiz Ha / Flickr

Tragerea la sorți a grupelor Cupei Mondiale 2018, care va avea loc vara viitoare, între 14 iunie și 15 iulie, în Rusia, are loc astăzi.

Ceremonia are loc la Moscova, la Palatul de Stat Kremlin, de la ora 17:00, urmând să fie transmisă în direct de către TVR1.

Peste 6.000 de spectatori vor participa la evenimentul organizat de FIFA, în urma căruia se va decide componența celor opt grupe ale turneului final din Rusia.

Printre cele 32 de echipe naționale calificate nu se numără și România, care nu s-a mai calificat la Cupa Mondială de două decenii.

Cele 32 de echipe au fost repartizate în patru urne valorice, de câte opt echipe, în funcție de clasamentul FIFA, singura excepție fiind Rusia, care va intra în urna marilor favorite, profitând de statutul de țară-gazdă.

Vor fi stabilite cele opt grupe de câte patru echipe. Fiecare echipă va juca trei meciuri în faza grupelor, iar primele două clasate se califică în optimile de finală. Rusia va fi repartizată în Grupa A.

Tragerea la sorți a grupelor Cupei Mondiale 2018:

Urna 1

Rusia
Germania
Brazilia
Portugalia
Argentina
Belgia
Polonia
Franța

Urna 2

Spania
Peru
Elveția
Anglia
Columbia
Mexic
Uruguay
Croația

Urna 3

Danemarca
Islanda
Costa Rica
Suedia
Tunisia
Egipt
Senegal
Iran

Urna 4

Serbia
Nigeria
Australia
Japonia
Maroc
Panama
Coreea de Sud
Arabia Saudită

Cu excepția naționalelor europene, echipele din aceeași confederație nu pot ajunge în aceeași grupă. Cel mult două echipe din Europa pot juca într-o grupă.

Rușii au modernizat sau au construit numeroase stadioane pentru cea mai importantă competiție fotbalistică din lume. Stadionul Luzhniki, care va găzdui finala, a fost mult îmbunătățită, în cadrul realizat în era comunistă fiind incluse tribune comode, cu 81.000 de locuri, iar pista de atletism a fost eliminată.

Stadioane noi au fost construite la Moscova, Sankt Petersburg, Kaliningrad, Kazan, Nizhny Novgorod, Samara, Volgograd, Saransk și Rostov pe Don. Stadionul Olimpic din Soci și arena din Yekaterinburg au fost renovate pentru Cupa Mondială.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.