Azi se deschide o nouă variantă ocolitoare pentru un oraș din România

varianta ocolitoare bârlad
Foto: Captură Facebook / Sorin Grindeanu

Varianta Ocolitoare Bârlad se deschide joi, 29 august, de la ora 15.00, a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

„De la ora 15.00 se va putea circula pe cei 11,28 km. Astfel, traficul rutier de tranzit nu va mai fi nevoit să traverseze municipiul Bârlad, iar circulația spre și dinspre Vama Albița (frontiera cu Republica Moldova) se va desfășura în condiții mai bune”, a scris ministrul pe pagina sa oficială de Facebook.

Potrivit acestuia, noua variantă ocolitoare are pe traseu:

  • 3 intersecții (DN24, DN24D și DN24A)
  • 4 poduri
  • 3 pasaje
  • 2 parcări de scurtă durată.

Șoseaua a fost finanțată prin fonduri europene și de la bugetul de stat, iar lucrările s-au desfășurat în perioada 2017-2023.

Din valoarea totată de 187 de milioane de lei (37,5 milioane de euro), peste 134 de milioane reprezintă contribuția UE (27 de milioane de euro).

Lucrarea a fost finanțată prin POIM 2014-2020 (Programul Operațional Infrastructură Mare), Axa Prioritară 2 (Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient), Obiectivul Specific 2.1 (Cresterea mobilității pe rețeaua rutieră TENT globală).

Având puțin peste 52.000 de locuitori la recensământul din 2021, municipiul Bârlad este al doilea cel mai mare oraș din județul Vaslui, după reședința de județ cu același nume.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.