Azi se deschide o nouă șosea importantă din România. Are 5 intersecții, 4 noduri rutiere și a fost făcută cu bani de la UE

centura de sud a timișoarei

Foto: DRDP Timișoara / Facebook

Centura de Sud a Timișoarei se deschide marți, 10 septembrie, după ora 16:00, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara într-un comunicat de presă.

„Marți, 10 septembrie, după ora 16, se va deschide traficul pe varianta de ocolire Timișoara Sud. Tronsonul se desfășoară pe raza municipiului Timișoara și a localităților Sânmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșniţa Nouă și Ghiroda și completează varianta existentă de ocolire a Timișoarei, pornind din nodul rutier de pe DN 6 (Ghiroda).

Centura municipiului va avea indicativul VTM – Varianta Timișoara, indicativ care se va aplica și centurii existente și care se va extinde și la varianta de ocolire Timișoara Vest, aflată în procedură pentru desemnarea constructorului. VTM este drum național și este nevoie de achitarea tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale (rovinietă)”, transmite DRDP.

Cu o lungime de 25,7 kilometri, Centura de Sud a Timișoarei a costat circa 384 de milioane de lei plus TVA (aproximativ 77 de milioane de euro plus TVA).

Citiți și: Reportaj exclusiv de la cea mai mare baterie din România. Cum poate stocarea să țină becul aprins în caz de criză energetică

Lucrările, finanțate de Uniunea Europeană prin Programul Transport 2021-2027 – Programe FEDR, au o garanție de 10 ani și au fost realizate de Asocierea SA & PE Construct SRL & SPEDITION UMB SRL & Tehnostrade SRL.

Centura de Sud a Timișoarei are 5 intersecții:

De asemenea, șoseaua are 4 noduri rutiere:

Totodată, următoarele 12 structuri fac parte din Centura de Sud a Timișoarei:

Vă recomandăm și: Reportaj exclusiv de la cea mai mare baterie din România. Cum poate stocarea să țină becul aprins în caz de criză energetică

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version