Azi e Ziua de Curățenie Națională: Mii de români stâng gunoaiele patriei

Ziua de curățenie națională 2018
România are o problemă cu deșeurile. Foto: Pixabay

Ziua de Curățenie Națională are loc azi. La cea de-a șasea ediție a celei mai importante acțiuni de ecologizare a mediului înconjurător din România participă mii de oameni, printre care și mulți militari.

”Pe 15 septembrie 2018, milioane de voluntari din întreaga lume vor spune ‘Let’s Do It!’ în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deşeurile”, se menționează într-un comunicat al organizatorilor, care susțin că scopul mișcării este de a mobiliza 5% din populația Pământului în lupta împotriva gunoaielor.

Organizația ”Let’s do it Romania!” a reușit să mobilizeze în trecut peste 1,4 milioane de români la acțiunile de ecologizare.

În acest an, la Ziua de Curățenie Națională vor participa și peste 2.100 de militari și personal civil al Ministerului Apărării Naționale, iar proiectul este susținut și de Ministerul Românilor de Pretutindeni, cât și de Ministerul Mediului, Ministerul Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

Ziua de Curățenie Națională 2018

Mișcarea ”Let’s Do It” a apărut pentru prima oară în urmă cu zece ani, în Estonia. România a preluat rapid exemplul, devenind a patra țară care organizat Ziua Națională de Curățenie.

În prezent, comunitatea numărăr 150 de țări.

Din 2010 și până în prezent, organizația din România a reușit să implice peste 50.000 de elevi şi părinţi în proiecte de educaţie ecologică, fiind curăţate 18.000 de tone de deşeuri.