Azi ar putea cădea prima zăpadă în București, avertizează meteorologii

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru municipiul București, pentru intervalul vineri, 22 noiembrie, ora 11 – sâmbătă, 23 noiembrie, ora 10.00.

În acest interval vremea va fi închisă și deosebit de rece. Temporar va ploua, iar din orele serii va crește probabilitatea și pentru precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.

Vântul va avea intensificări, mai ales pe parcursul zilei, când rafalele vor atinge 45…55 km/h, amplificând senzația de rece. Temperatura maximă va fi în jur de 2 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.

Cum va fi vremea în restul țării

ANM a emis o informare meteorologică pentru întregul teritoriu al țării. În intervalul 22 noiembrie, ora 11 – 23 noiembrie, ora 10, vremea va fi deosebit de rece, vântul va bate cu putere, vor fi precipitații mixte, iar la munte va ninge.

Vremea va fi rece în sudul, centrul și estul țării, chiar deosebit de rece în Moldova și estul Transilvaniei, unde în cea mai mare parte a intervalului vor fi temperaturi negative.

În Carpații Meridionali și Orientali precum și în zonele submontane aferente vor predomina ninsorile, iar local în Oltenia, Muntenia, dealurile Moldovei și în zonele depresionare precipitațiile vor fi mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) și trecător se poate depune polei.

În Oltenia cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp.

Vântul va avea intensificări în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, unde la altitudini de peste 1.500 de metri vitezele la rafală vor fi de 70…90 km/h, iar trecător ninsoarea va fi viscolită. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu precădere în cele sudice, unde pe arii restrânse vor fi viteze de 55…65 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version