Avram Iancu se retrage din cursa prezidențială

FOTO: Bru-nO/Pixabay.com
FOTO: Bru-nO/Pixabay.com

Avram Iancu, bibliotecarul de la Biblioteca Municipală Petroşani cunoscut deoarece a obținut locul al treilea în acest an la maratonul „6633 Arctic Ultra”, unul dintre cele mai dure din lume, a anunțat că se retrage din cursa prezidențială deoarece nu a reușit să strângă numărul necesar de semnături.

La începutul lunii august, el a anunțat că va candida pentru cea mai înaltă funcție în stat.

Acum, însă, el a anunțat că se retrage din cursa prezidențială deoarece a strâns doar 1.247 de semnături din cele 200.000 necesare. În total, a fost ajutat de 31 de oameni să strângă semnături.

„Este o cifră uriașă. Deloc accesibilă unui candidat independent. Tind să cred că această cifră a fost dimensionată în mod intenționat ca doar o structură mare de partid să o poată atinge. Ca independent nu am avut o structură de partid. (…) Ar fi trebuit ca 800 de oameni în FIECARE zi să obțină câte 10 semnături timp de aproximativ 2 luni. Sau 20 de mii de oameni să strângă într-o singură zi câte 10 semnături. Nu s-a întâmplat așa ceva”, a comentat el pe blogul său.

„Scorul este 7 la 1 în favoarea adversarului. Ne aflăm în minutul 80. Mingea este la mine și pot șuta liber la poartă. Însă zidul sistemului este de nepătruns. Nici chiar eu, un optimist și un visător incurabil, nu mai cred că este posibil. Nu voi trece nici măcar de faza grupelor de calificare”, a mai spus el.

avram iancu
Foto: iancuavram.ro

Alegerile prezidențiale din acest an vor avea primul tur de scrutin în 10 noiembrie. Al doilea tur de scrutin va fi organizat pe 24 noiembrie.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.