Avocații oilor: Turiștii sunt atrași de oaie „prin har și prin duh”

La Consiliul Consultativ de săptămâna trecută, ministrul Turismului, Mircea Dobre, i-a anunțat pe oamenii de afaceri din domeniu că și-a propus să schimbe brandul turistic al României, iar una dintre propuneri a fost ca logo-ul cu frunza din mandatul Elenei Udrea să fie schimbată cu o imagine turistică în jurul legendei Mioriței, potrivit Profit.ro.

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a declarat că nu a propus înlocuirea brandului turistic de țară cu o oaie, ci a propus doar folosirea unor simboluri naționale.

„Hai să ne folosim de istorie! Mie, personal, nu îmi este rușine de Miorița. Noi nu putem să discutăm nimic serios? (…) Pe mine mă interesează să-i păstrăm pe ai noștri (turiștii români, n.red) în țară.

Nimeni nu poate spune că își cunoaște în totalitate țara. De aici, am deschis o discuție principială cu operatorii din turism. (…) Aceștia nu au spus dacă e bine sau rău să folosim simboluri”, a spus ministrul Mircea Dobre.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a pledat pentru folosirea oii ca brand de țară. „Oaia este o statuie vie. Aceasta este doar o definiție. Argumentele se găsesc în străfundul analizei pentru fiecare și pentru orice loc. (…) Uitați-vă dumneavoastră în orice parte a țării cât de frumos este acest animal pe pășunile verzii ale țării românești”, a declarat ministrul Agriculturii pentru reporterul Antena 1, Gina Vacariu.

Ministrul a încheiat cu o maximă: „Lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie”.

Un alt avocat al oilor este și finanțatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, care a spus în dese rânduri că se trage dintr-o familie de oieri.

„Dacă stau bine și mă gândesc, mult mai bine ne reprezintă Miorița decât o simplă frunză care ne-a costat și foarte mulți bani. (…) Este reprezentativ pentru neamul nostru oaia. Din strămoși ne tragem ca fiind oieri, ciobani, păstări. (…) Dacă eu sunt turist străin, mă atrage oaia prin har și prin duh”, a declarat Becali, la Antena 3.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.