Avion prăbușit în Iran. Din ce țări erau pasagerii și de ce s-ar fi întâmplat accidentul

FOTO: b1-foto/Pixabay.com
FOTO: b1-foto/Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a anunțat țările de origine ale celor 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului care și-au pierdut viața în urma prăbușirii avionului din această dimineață la Teheran.

Cei mai mulți sunt din Iran – 82 de pasageri. Din Canada erau 63 de cetățeni, 11 membri ai echipajului erau din Ucraina, din Suedia erau 10, 4 din Afganistan, 3 din Germania și 3 din Regatul Unit.

Echipele de salvare iraniene au găsit cutia neagră a avionului Boeing 737, al companiei Ukraine International Airlines.

„În procedura de decolare, pilotul aeronavei a raportat că are probleme tehnice. Atât autoritățile iraniene cât și cele ucrainene au raportat acest lucru. La unul dintre motoare la care s-a declanșat un incendiu. (…)

Sunt convins că verificările preliminare s-au făcut, însă probabil, pe parcurs a intervenit o schimbare, sau poate a fost un corp străin în motorul respectiv, nu putem exclude nici asta, care a condus la catastrofa respectivă”, a declarat expertul în aviație Sorin Stoicescu, pentru Libertatea.ro.

Imediat după acest accident, mai multe companii aeriene, printre care Malayasia Arilines și Singapore Airlines, și-au suspendat zborurile temporar.

De asemenea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski își va întrerupe vizita în Oman pentru a se întoarce la Kiev în contextul accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Transporturilor, Qassem Biniaz, a declarat că avionul s-ar fi prăbușit din cauza izbucnirii unui incendiu la unui dintre motoare. În urma acestui incident, pilotul a pierdut controlul aeronavei, după care s-a prăbușit.

Avionul ar fi încetat să mai trimită semnale la scurt timp după ce a decolat. Iranul a transmis că prăbușirea aeronavei Boeing 737-800 nu are legătură cu atacurile cu rachete asupra bazelor militare din Irak.

Un videoclip publicat de televiziunea națională din Iran și preluat de The Guardian pare să surprindă prăbușirea avionului ucrainean din Iran.

FOTO: b1-foto/Pixabay.com