Un avion s-a prăbușit în Algeria. Peste 250 de oameni au murit

avion prăbușit algeria
Foto: Algerie24 / Twitter

Un avion militar s-a prăbușit astăzi în Algeria, anunță Reuters. Peste 250 de oameni au murit.

Televiziunea de stat din Algeria a transmis că 257 de persoane au murit în accidentul aviatic.

Inițial, s-a crezut că avionul transporta doar 100 de persoane, însă numărul victimelor este, de fapt, mult mai mare.

Potrivit aljazeerra.com, avionul militar s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de la baza aeriană Boufarik, aflată în apropiere de capitala Alger.

Posturile locale de televiziune au anunțat că 14 ambulanțe au venit la fața locului și că răniții erau transportați la spital.

Avionul, care era de tip Ilyushin Il-76 și transporta trupe militare, se îndrepta spre orașul alegerian Bechar din vestul țării.

Deocamdată, autoritățile nu au transmis nicio informație legată de accident.

În urmă cu 4 ani, un alt avion care transporta personal militar și membri ai familiilor acestora s-a prăbușit în Algeria. 77 de oameni au murit la acea dată.

Știre în curs de actualizare.

Știre în curs de actualizare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.