Avion militar prăbușit. Cei doi piloți s-au catapultat

avion militar prăbușit

Avion de tip IAR 99 Şoim. Foto: Konflikty.pl / Wikimedia Commons

Un avion militar de instrucţie de tipul IAR 99 Şoim s-a prăbuşit în apropierea localităţii Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău, anunță Digi24.ro.

La bord se aflau doi piloți. Ei s-au catapultat când aeronava de școală s-a prăbușit în capătul pistei.

Cei doi au fost găsiți în viață, într-un lac de acumulare. Ei vor fi supuși unei investigații medicale la baza militară. Se pare că unul dintre ei se află într-o stare mai gravă.

Ministrul Apărării Mihai Fifor a declarat că avionul decolase de la Baza Aeriană Bacău şi se afla într-o misiune de antrenament.

MIG prăbușit la un show aviatic

Acest incident se petrece la doar 9 zile după ce un avion de vânătoare de tip MIG 21 Lancer s-a prăbușit la un show aviatic la baza aeriană Borcea din județul Călărași. Din păcate, pilotul a murit, chiar dacă a reușit să se catapulteze.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești, avea 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești.

Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005. Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru a fost avansat post-mortem la gradul de căpitan-comandor prin ordin al ministrului Apărării Naționale.

Autoritățile desfășoară o investigație în acest caz pentru a stabili care a fost cauza accidentului.

Foto: Konflikty.pl

Știre în curs de actualizare.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version