Două avioane mici s-au ciocnit în zbor deasupra României

avion accident aviatic
Foto: lorozco0993 / pixabay.com

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor în localitatea suceveană Frătăuții Vechi, în timpul unor zboruri de antrenament, anunță Știrile ProTV.

Cele două avioane s-au prăbușit în afara pistei, iar cei doi piloți au ramas încarcerați.

Din păcate, unul dintre ei a murit. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani din București.

Celălalt pilot, în vârstă de 61 de ani, din Timișoara, a fost transportat cu răni grave la Iași cu ajutorul unui elicopter SMURD, mai notează sursa citată.

Nu au fost înregistrate alte victime.

avioane ciocnite în zbor suceava
Cele două avioane ciocnite în zbor. Foto: ISU Suceava

Vară tragică pentru aviația românească

Din păcate, în ultimele luni România a fost martora mai multor accidente aviatice soldate cu victime.

În luna iulie, un avion de vânătoare de tip MIG 21 Lancer s-a prăbușit la un show aviatic la baza aeriană Borcea din județul Călărași. Deși s-a catapultat, pilotul a murit.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești, era în vârstă de 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești.

La doar o săptămână după accidentul aviatic din Călărași, un avion militar de instrucţie de tipul IAR 99 Şoim s-a prăbuşit în apropierea localităţii Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău.

La bord se aflau doi piloți ce s-au catapultat când aeronava de școală s-a prăbușit în capătul pistei.

Din fericire, cei doi au fost găsiți în viață, într-un lac de acumulare.

Știre în curs de actualizare.

Foto: lorozco0993 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.