Avertizare meteo: Urmează trei zile de fenomene extreme

cod galben vijelii cod portocaliu
Foto: Adam Singer (Flickr)

Meteorologii au emis o avertizare generală de vreme severă, în România. Astfel, fenomene extreme, precum vijeliile și căderile de grindină, vor întrerupe episoadele de caniculă, în următoarele zile.

Avertizarea este valabilă până miercuri, la ora 6:00, și este valabilă pentru tot teritoriul țării.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în după-amiaza zilei de duminică (23 august) și în noaptea de duminică spre luni (23/24 august) la munte, în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului.

Meteorologii așteaptă intensificări ale vântului, vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 20 de litri pe metru pătrat și izolat chiar și 50 de l/mp.

În plus, în regiunile sudice și sud-estice, duminică și luni, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală va atinge și pe arii restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34…35 de grade, iar duminică, izolat, până la 37 de grade în Lunca Dunării.

În București va fi cald până luni seară, când va crește probabilitatea pentru apariția averselor ce pot avea caracter torențial, descărcărilor electrice și intensificărilor de vânt posibil cu aspect de vijelie, iar cantitățile de apă vor putea depăși 15…20 l/mp.

Temperaturile maxime vor ajunge și la 36 de grade Celsius pe timpul zilei, în timp ce noaptea vor coborî până la 17-20 de grade.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.