Avertizare meteo: ploi, vijelii, grindină și furtuni. Ce zone sunt afectate

nori negri furtună cod portocaliu
Foto: SturmjaegerTobi / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informarea meteorologică de instabilitate atmosferică.

Informarea este valabilă în intervalul 29 aprilie, ora 12:00 – 30 aprilie, ora 22:00.

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat căderi de grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși punctiform, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala și în primele zile ale lunii mai în majoritatea regiunilor.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

Cod galben până la ora 14.00

Admnistrația Națională de Meteorologie mai anunță că, marți, 29 aprilie, până la ora 14.00, va fi cod galben de ploi în județul Caraș-Severin, în zonele Turnu Ruieni, Slatina-Timiș, Bucoșnița, Armeniș, Buchin, Bolvașnița.

Se vor semnala: averse care vor cumula 25 l/mp, grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.