Avertizare meteo de vreme foarte caldă. Vin nopți tropicale, temperaturi de 35-36 de grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 23 august, o avertizare meteo de vreme foarte caldă.

Informarea meteo este valabilă în zilele de 23, 24 și 25 august.

În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35…36 de grade local în Oltenia și Muntenia și izolat în Banat și Crișana, unde și nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime cuprinse în general între 19 și 22 de grade.

În special în după-amiaza și seara de duminică (25 august), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele montane.

Prognoza meteo pentru București

În intervalul 23 – 25 august, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși în cursul după-amiezilor pragul critic de 80 de unităţi în special în centrul orașului.

Temperaturile maxime vor atinge în general 34…35 de grade, iar cele minime 18…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.