Avertizare. Cremă posibil periculoasă, vândută pe piața din România

cremă de corp
Foto: chezbeate / pixabay.com

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a publicat astăzi o avertizare cu privire la o cremă comercializată pe piața din România.

Agenția avertizează că produsul AUR DERM CREMĂ CU MIMOZĂ, SMIRNĂ ȘI PROPOLIS, care a fost scoasă la vânzare drept produs cosmetic, producătorii declarând ingrediente naturale, conține în realitate substanțe active medicamentoase cu efect terapeutic specific.

Aceste substanțe active au fost identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis o alertă în acest sens.

„Produsul nefiind înregistrat ca și medicament, ANMDM a întreprins toate demersurile care se impuneau în acest caz, în limita de competență a instituției. Având în vedere posibilul impact negativ asupra sănătății persoanelor cărora li se administrează acest produs, ANMDM atenționează pacienții, publicul larg, să nu achiziționeze AUR DERM CREMĂ CU MIMOZĂ, SMIRNĂ ȘI PROPOLIS, aflat încă pe piață, până la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmată de distrugerea produsului”, mai arată agenția în comunicatul de presă.

crema aur derm
Crema Aur Derm

Foto: chezbeate / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.