Avantajele și dezavantajele unui credit bancar dacă vreți să începeți o afacere

Fie că intenționați să începeți o afacere, să cumpărați marfă pentru una existentă sau să extindeți operațiunile, probabil că aveți nevoie de o sumă substanțială de bani. Dacă nu aveți acești bani, veți avea nevoie de finanțare. Una dintre opțiunile  de finanțare este asigurarea unui împrumut bancar. Aceste împrumuturi oferă anumite scutiri de impozite și au rate ale dobânzii mai mici în comparație cu cardurile de credit și descoperirile de cont. Cu toate acestea, trebuie să îndepliniți o serie de cerințe de împrumut, iar sarcina rambursării vă poate epuiza. Care sunt avantajele și dezavantajele unui credit bancar?

Avantajele împrumutului bancar

Flexibilitate: cu împrumuturile bancare, trebuie doar să vă faceți griji cu privire la efectuarea plăților în rate regulate la timp. Acesta este un avantaj față de descoperirile de cont, unde trebuie să plătiți întreaga sumă atunci când banca o solicită. În plus, băncile nu monitorizează de obicei modul în care utilizați împrumutul, atâta timp cât efectuați plățile la timp, astfel încât să îl puteți investi oricum considerați că este potrivit.

Rentabil: În ceea ce privește ratele dobânzii, împrumuturile bancare sunt de obicei cea mai ieftină opțiune față de descoperirile de cont și cardurile de credit. Ratele mai mici ale dobânzii la împrumuturile bancare vă vor economisi cu siguranță bani.

Profite reținute: În timp ce întreprinderile care emit capitaluri proprii pentru a strânge capital dau adesea un procent din profiturile lor acționarilor, băncile solicită debitorilor să plătească numai suma principală și a dobânzii pentru un împrumut. Ca atare, veți păstra toate profiturile afacerii.

Beneficii fiscale: atunci când utilizați un împrumut bancar din motive comerciale, dobânda pe care o plătiți pentru împrumut este o cheltuială deductibilă din impozit.

Dezavantaje ale împrumutului bancar

Cerințe stricte: Deoarece multe împrumuturi bancare necesită o anumită formă de garanție, întreprinderile noi și întreprinderile existente fără active pot avea dificultăți în obținerea aprobării cererilor de împrumut. Dacă cei care împrumută aleg să meargă pentru împrumuturi negarantate, aceștia sunt afectați de dobânzi mai mari. Mai nou, se fac și credite online, precum credit online cu aprobare pe loc care nu au atâtea cerințe și le puteți obține la doar câteva click-uri distanță.

Sarcina de rambursare: Cei care împumută bani trebuie să efectueze plăți periodice către băncile lor. Cei care rămân în urmă cu plățile se confruntă cu perspectiva de a fi confiscate activele. Chiar dacă reușiți să efectuați plăți cu întârziere, banca vă poate raporta la birourile de credit – o mișcare care vă afectează negativ scorul de credit. Cu un scor mai mic, obținerea de împrumuturi în viitor devine mai dificilă. Sarcina rambursării este un dezavantaj în comparație cu strângerea de bani prin acționari, deoarece acționarii nu necesită rambursări regulate. În schimb, acestea sunt de obicei plătite dividende numai pe profit.

Sume de plăți neregulate: dacă obțineți un împrumut bancar cu o rată a dobânzii variabilă, rata se modifică în funcție de condițiile pieței. Acest lucru face dificilă determinarea cuantumului exact al plăților viitoare. În consecință, devine dificil să faceți planuri financiare solide. Cu toate acestea, puteți profita de unele oferte, precum obținerea unui credit online în rate cu dobândă 0% la primul credit.

Dacă începeți o afacere, dobânda pentru un împrumut bancar aproape sigur va fi semnificativ mai mică decât ratele percepute de companiile de carduri de credit și, de obicei, puteți stabili rata timp de câțiva ani, astfel încât să știți exact ceea ce plătiți; in fiecare luna. În plus, dobânda pentru un împrumut este deductibilă în timp ce dividendele plătite acționarilor nu sunt. Acest lucru face ca un împrumut bancar să fie alegerea ideală pentru multe întreprinderi mici.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.