Avantajele politicii de combustibil la serviciile auto de inchiriat

Politica de combustibil reprezinta una dintre cele mai populare politici care solicita interesul unui client atunci cand apeleaza la serviciile unei firme de inchirieri auto.

De aceea, companiile de profil se intrec in perfectionarea acestei politici, pentru ca, in acest fel, sa ofere clientului cea mai buna solutie la nevoile sale punctuale.

Diferenta in piata se observa cel mai mult in cazul avantajelor oferite de firmele de inchirieri auto premium.

Acestea, pe langa politici care acopera situatiile nefericite in care masina se avariaza sau politici care ofera livrare si preluare din alt loc fata de situatia clasica de returnare la locul de unde a fost preluata masina, pun la dispozitia clientilor o politica de combustibil personalizata, adaptata nevoilor si planurilor clientilor.

Ce inseamna politica de combustibil personalizata oferita de o firma de inchirieri auto?

In principiu vorbim despre diversificarea politicii de combustibil, prin introducerea unor noi facilitati care ofera avantaje punctuale clientilor, in functie de nevoile acestora. In acest fel, atunci cand optezi pentru alegerea unei masini de inchiriat, poti alege cea mai buna solutie, astfel incat sa economisesti timp si bani.

Vorbim astazi despre trei tipuri de servicii integrate in politica de combustibil oferita de o companie care pune la dispozitia ta servicii premium de inchiriere masina, si anume de:

  • Returnarea masinii cu rezervorul plin
  • Preplata combustibilului la preluare
  • Plata combustibililului la returnare

Returnarea masinii cu rezervorul plin reprezinta una dintre cele mai populare practici in sfera auto de inchiriat. Acest sistem presupune, in principiu, preluarea autoturismului cu rezervorul de combustibil plin si returnarea masinii exact in aceleasi conditii.

Avantajele acestui sistem se observa in ceea ce priveste factorii de economie in timp si bani. Cu alte cuvinte, daca optezi pentru acest sistem, nu iti ramane decat sa te urci la volanul masinii inchiriate si sa pleci la drum. Trebuie doar sa ai grija ca, dupa expirarea contractului de inchiriere, sa treci pe la benzinarie si sa faci plinul masinii inainte de a o returna.

Preplata combustibilului la preluare inseamna, practic, achitarea contravalorii cantitatii de combustibil existenta in rezervor in momentul in care preiei autoturismul. De cele mai multe ori, masina vine cu rezervorul plin, ceea ce inseamna ca vei plati, practic, un full de combustibil.

Avantajele acestui sistem se observa tot in ceea ce priveste economiile de timp si bani, deoarece nu vei mai fi nevoit sa treci pe la benzinarie, iar costul achitat firmei de inchirieri pentru combustibil este echivalent cu pretul afisat la benzinarie.

Plata la returnare, in schimb, presupune, asa cum probabil ca ti-ai dat seama deja, achitarea cantitatii de combustibil consumate din totalul unui full de combustibil, la returnarea masinii. Cu alte cuvinte, in cazul in care nu optezi pentru preplata combustibilului sau ai uitat sa alimentezi masina inainte de a o returna, se va face o diferenta intre cantitatea de carburant care exista in rezervor la momentul predarii si cantitatea maxima de combustibil necesara pana in momentul in care se considera ca rezervorul este full.

Pretul litrului de carburant, in acest caz, va fi stipulate in contractul de inchiriere si va fi agreat de catre tine la momentul semnarii.

Companiile de inchirieri auto premium sunt cele care dezvolta un astfel de sistem complex de politici gandite sa ofere clientilor cele mai bune servicii, indiferent de nevoile acestora. Una dintre aceste companii este Auto Schunn Romania, care ofera un set ultra-personalizat de politici pentru serviciile sale de inchirieri auto Mercedes-Benz.

Pe langa politica de combustibil, Auto Schunn ofera un pachet complet de servicii care integreaza, printre altele, asigurare CASCO si RCA, suport si preluare gratuita a masinii in caz de avarie, dar si inlocuirea autoturismului Mercedes-Benz cu o alta masina echivalenta ca functii, performante si pret.

De asemenea, serviciile de inchiriere Mercedes-Benz oferite de Auto Schunn includ politica de livrare si preluare rapida a autoturismului pe o raza de 50 km in jurul centrului de inchirieri, oferind, astfel, un avantaj decisiv de mobilitate pentru clientii sai.