Avantajele enorme pe care le ai daca detii un animal de companie

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Animalele de companie sunt o munca grea. Ingrijirea unui animal – toate lumea a cautat macar o data solutii dermatologice pentru caini sau pisici – este o investitie financiara, un angajament de timp ai uneori o sursa de frustrare. Cu toate acestea, orice proprietar de animale de companie poate atesta ca animalul de companie merita tot efortul.

Acest lucru se datoreaza faptului ca animalele de companie, prin natura noastra, ne furnizeaza un aflux de energie pozitiva pe care nu o poti gasi nicaieri altundeva. Mai exact, exista patru modalitati importante prin care animalele de companie furnizeaza energie pozitiva, de care toti proprietarii de animale ar trebui sa fie recunoscatori.

1. Iti sustin sanatatea mintala

Indiferent prin ce treci, un animal de companie va fi alaturi de tine pentru a te ajuta sa treci prin asta. Sprijinul emotional al animalelor de companie este mai important ca niciodata. Exista frica, anxietate ai depresie pe masura ce te confrunti cu necunoscutul, experimentezi uneori singuratatea. Animalul tau de companie iti poate oferi un sprijin real si critic in fata tuturor acestor tulburari.

Unele moduri specifice in care animalele de companie te ajuta includ:

Companie

Exista de multe ori in viata ta in care te vei simti singur. Un animal de companie va fi acolo pentru tine si iti poate oferi o relatie stabila chiar ai atunci cand alte relatii sunt instabile.

Reducerea stresului

Viata devine grea. Temele se pot acumula la scoala, proiectele pot crea tensiune la locul de munca sau termenele te pot da peste cap. Cand se intampla aceste lucruri, este placut sa ai un animal de companie la care sa vii acasa.

Ai pe cineva de ingrijit

Animalele de companie au nevoie de o atentie constanta. De exemplu, cainii trebuie intotdeauna sa fie plimbati, hraniti si trebuie de asemenea sa te joci cu ei. Pisicile au si ele nevoie de mangaieri, de baite cu sampon pisica si poate chiar sa le construiesti un mic castel de joaca. Chiar si animalele de companie mai mici au nevoie de ingrijire constanta.

Sunt dragute!

A avea un prieten mic ai adorabil cand vii acasa, e o bucurie. Indiferent daca ai un caine sau o pisica, a avea o creatura atat de draguta aduce bucurie si este o sursa de mandrie.

2. Iti sustin sanatatea fizica

Animalele de companie furnizeaza energie pozitiva prin sustinerea sanatatii tale fizice. Iata cateva dintre modalitatile prin care cainii imbunatatesc sanatatea fizica.

  • Exercitii fizice si fitness
  • Imunitate la alergii
  • Reducerea riscului cardiovascular si scaderea tensiunii arteriale
  • Mai putine ingrijiri medicale
  • Ameliorarea durerii

3. Ofera sprijin social

Animalele de companie ofera sprijin social fiind cei mai buni prieteni ai tai. Multi oameni simt ca se pot lega de animalele lor de companie si chiar au personalitati similare. De exemplu, oamenii mai activi pot adopta caini energici, iar legatura dintre ei este adesea destul de puternica.

4. Ofera dragoste neconditionata

Daca ai un animal de companie, stii ce este iubirea adevarata. Ii pasa de tine indiferent cine esti sau ce ai facut si tu vei conta intotdeauna pentru el. Chiar daca te simti instabil in relatiile umane, nu va trebui niciodata sa pui la indoiala siguranta relatiei cu animalul tau.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.