Autostrada spre Ploiești, ”legată” la București. ”Ciotul” din A3: 6 km în 6 ani

Foto: hotnews.ro

Ciotul autostrăzii 3, care leagă Șoseaua de Centură de zona Pipera/Petricani, a fost deschis circulației vineri, 14 decembrie. Se întâmplă la șase ani după ce a fost deschis traficul pe autostrada București-Ploiești.

Autostrada urbană pornește din șoseaua Petricani, cu care are o intersecție în T, așa cum puteți observa în imagine. Intersecția e semaforizată. Este prevăzut și un sens giratoriu la intersecția noului drum cu strada Gherghiței.

Pe toți cei 6,5 kilometri sunt trei benzi pe sens, dar lipsește banda de urgență. Segmentul de drum trece peste linia CFR București-Constanța.

Ultimul pas în finalizarea autostrăzii urbane a fost realizarea unui tronson de 3,3 kilometri. Ceilalți 3,2 dintre strada Popasului și Centura București fuseseră finalizată cu câțiva ani înainte. Cei 3,3 kilometri ar fi trebuit finalizați în noiembrie 2017.

Acest ultim tronson a fost realizat de asocierea de firme Aktor – EuroConstruct Trading 98. Suma plătită de stat a fost de circa 129 milioane RON, fără TVA.

În prezent, A3 leagă București de Ploiești, însă planul este ca această să aibă următorul traseu: București- Ploiești – Făgăraș – Sighișoara – Târgu Mureș – Turda – Cluj Napoca – Zalău – Oradea.

Lungimea totală planificată este, potrivit Wikipedia, de 584 kiloemtri.

Autostrada a fost împărțită, din rațiuni constructive, în opt segmente. Câteva tronsoane din autostrada Brașov-Cluj-Borș au fost și ele finalizate între timp.

Tronsonul Ungheni-Iernut are 14 kilometri, iar cel dintre Câmpia Turzii și Cluj Napoca măsoară 60 km.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.