Autorul crimei din Aleșd a fost prins. Ce le-a spus anchetatorilor

FOTO: Arhivă personală
FOTO: Arhivă personală

Fostul cadru didactic de la Universitatea Sapientia din Cluj Napoca, Ferenc Bone, a fost prins și a recunoscut că a omorât-o pe iubita lui, Beata Molnar. Acesta le-ar fi spus anchetatorilor că o iubea foarte mult pe Beata și că a strâns-o de gât pe Beata, după ce s-au certat, dar nu a crezut că va muri.

Ferenc Boné, 43 de ani, din judeţul Arad, a fost găsit, joi seara, 26 mai, de poliţiştii bihoreni în cartierul Velenţa din municipiul Oradea, lângă o Gară CFR de triaj, unde cel mai probabil că dormea într-un vagon dezafectat. El a fost adus la Tribunalul Cluj, unde s-a emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele său. La audieri, Ferenc Bone a recunoscut crima pe care a comis-o spunând că a fost gelos pe prietena lui.

Bone a declarat că a mers cu Beata la munte, în zona comunei Mărgău, judeţul Cluj, unde la un moment dat s-ar fi certat. Bărbatul i-a cerut victimei să rămână cu el pentru totdeauna în acel loc, iar ea a refuzat. 

După ce a comis crima, Ferenc Bone spune că a conştientizat că ceea ce a făcut, dar că nu a putut să se despartă de trupul iubitei lui. Ba mai mult, chiar a sărutat-o şi a îmbrăţişat-o, după care a pus-o pe locul din dreapta faţă a maşinii pe care o conducea. Apoi, cu greu a abandonat-o pe un câmp din zona unei benzinării dezafectate din Aleşd, judeţul Bihor. 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.