Autoritățile slovace anunță că starea de sănătate a premierului Fico este stabilă

Robert Fico FOTO: Wikimedia Commons
Robert Fico FOTO: Wikimedia Commons

Premierul Slovaciei Robert Fico a ieșit din operație după ce a fost împușcat în stomac, dar și în alte părți ale corpului, miercuri de către un bărbat de 71 de ani, scriu publicațiile Denník N și Aktuality din Slovacia. „Starea acestuia este stabilă” și „este conștient”

Cu puțin timp înainte,viceprim-ministrul Slovaciei, Tomas Taraba , a declarat pentru BBC că crede că premierul Robert Fico „va supraviețui” și că nu se mai află într-o situație care pune viața în pericol.

Fico s-a aflat într-o stare extrem de gravă, după ce a fost împușcat și rănit într-o tentativă de asasinat, a declarat miercuri ministrul Apărării Robert Kalinak reporterilor, relatează Reuters și presa slovacă.

Atacatorul a tras focurile de armă cu o motivație politică clară, a declarat ministrul de interne Matúš Šutaj Eštok. El a decis să îl atace pe Robert Fico după alegerile prezidențiale. „Vreau să fac apel la public, la jurnaliști și la toți politicienii să nu mai răspândească ura”, a cerut ministrul, citat de Dennik N.

El a făcut apel la toată lumea să nu mai susțină „actul odios fără precedent” pe rețelele de socializare. El a avertizat că forțele de ordine vor lua măsuri. „Niciun act care incită la o crimă motivată de ură nu va rămâne nepedepsit”, a spus el.

El a cerut tuturor să „înceteze să mai acumuleze atacuri motivate de ură în cadrul rețelelor de socializare și în mass-media. Și nu contează dacă este vorba despre opoziție și coaliție”.

De asemenea, ministrul a făcut apel la jurnaliști să calmeze situația, deoarece mulți dintre ei, a spus el, semănau aceeași ură.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.