Australian Over! Simona Halep, eliminată de o jucătoare care nu câștigase niciun meci de Grand Slam

Simona Halep a doua favorită la Australian Open a pierdut clar, în două seturi, în fața chinezoaicei Zhang Shuai, jucătoare din afara Top 100 mondial.

După evoluția bună de la Sydney, Simona Halep era mare favorită în confruntarea de azi. Zhang Shuai, numărul 123 WTA, nu câștigase niciodată un meci de simplu într-un turneu de Grand Slam.

Chinezoaica în vârstă de 27 de ani fără două zile a făcut azi meciul vieții. A lovit mingea cu încredere, găsind unghiuri care au surprins-o mereu pe jucătoarea din România, care n-a convins astăzi.

Simona Halep a început meciul slab, iar Zhang s-a desprins ușor la 5-2. Constănțeanca a încercat o revenire, însă chinezoaica venită din calificări a închis primul set cu scorul de 6-4.

Simona Halep, care ajunsese în sferturile de finală la Melbourne la precedentele două ediții, a preluat inițiativa în startul setului secund, când a condus cu 3-1. A fost ultima zvâcnire a româncei, care a fost apoi copleșită de jocul laborios și inventiv al asiaticei.

Zhang, care câștigase doar două game-uri în precedentul duel direct cu Halep, a defilat pe final de meci astăzi, impunându-se clar în setul secund: 6-4!

Este o eliminare-șoc pentru Simona Halep, care nu mai pierduse în primul tur la un turneu de Grand Slam de la Wimbledon 2015.

Înfrângerea Simonei a venit la scurt timp după eliminările din primul tur suferite și de Andreea Mitu (3-6, 4-6 cu Julia Goerges, din Germania) și Irina Begu (3-6, 2-6 cu Johanna Larsson, din Suedia).

În turul doi la Melbourne s-a calificat, însă, Alexandra Dulgheru, care a eliminat-o pe tânăra australiancă Storm Sanders, cu 6-4, 6-2. În meciul următor, românca în vârstă de 26 de ani se va duela cu puternica nemțoaică Angelique Kerber, cap de serie 7.

Tot în runda secundă, Monica Niculescu va juca mâine dimineață împotriva rusoaicei Elizaveta Kulichkova.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în agricultură, cu cazare asigurată. Într-un an, 2 oameni pot strânge bani de o casă
Zăpada închide drumuri și școli. Cum va fi vremea în zilele următoare
Schimbare pentru șoferi. Viteza maximă prin localități ar putea fi modificată