Australian Open. Au rămas opt. Cine sunt și cum se simt adversarele Simonei Halep la Melbourne

Primul turneu de Grand Slam al anului și-a desemnat sfertfinalistele, iar la noapte, Simona Halep va încerca să intre în premieră în primele patru la Australian Open.

Jucătoarea română de pe locul 3 în lume o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Makarova, care închide Top 10 WTA. Partida are loc la ora 2.00 noaptea și este transmisă de Eurosport.

Va fi cea de-a doua prezență consecutivă a constănțencei în vârstă de 23 de ani în sferturile de finală la Australian Open. Anul trecut, aventura Simonei s-a încheiat cu un dezastru total în fața slovacei Dominika Cibulkova, însă diseară Halep pornește drept mare favorită în fața Makarovei, pe care a învins-o în singura confruntare directă, în 2013, pe cimentul de la New Haven, în Statele Unite.

Dacă va reuși să treacă de rusoaică, Simona Halep va întâlni învingătoarea dintre canadianca Eugenie Bouchard (7) și o altă sportivă din Rusia – Maria Șarapova (2).

Bouchard, care a răpus-o pe Halep în semifinale la Wimbledon, tocmai a trecut de o altă româncă, Irina Begu, bucureșteanca reușind să îi smulgă un set și să îi strice parcursul fără greșeală la Australian Open în acest an. De cealaltă parte, Maria Șarapova, ”bestia nera” pentru campioana din România, a tremurat într-un singur meci la Melbourne în 2015, cel cu Alexandra Panova, când a salvat două mingi de meci.

Maria Șarapova a stat foarte puțin pe teren în ultimele două partide la Australian Open
Maria Șarapova a stat foarte puțin pe teren în ultimele două partide la Australian Open

Șarapova are un titlu la Australian Open, cucerit în 2008, și a arătat o formă excelentă în ultimele două partide, cu Zarina Diyas și Shuai Peng, în care a cedat doar cinci game-uri.

În partea superioară a tabloului de simplu fac legea americancele. Surorile Williams se pot întâlni în semifinale, însă Serena trebuie să treacă de finalista de anul trecut – slovaca Dominika Cibulkova -, iar Venus de Madison Keys, singura jucătoare din sferturile de finală care n-are statut de cap de serie.

Liderul mondial, Serena Williams urmărește al șaselea titlu la Melbourne, primul după cinci ani de pauză, însă a avut un drum destul de accidentat până în ”sferturi”, pierzând seturi cu ucraineanca Elina Svitolina și iberica Garbine Muguruza.

Cibulkova (favorită 11) a eliminat jucătoare incomode, precum Alize Cornet (Franța) și Victoria Azarenka (Belarus).

Casele de pariuri o dau drept mare favorită la câștigarea turneului pe Serena Williams, însă Șarapova și Halep sunt imediat în urma extraordinarei americance. Orice sumă pariată acum pe româncă se va înmulți de cinci ori în cazul unui succes în finală.