Australian Open 2018: Victorie spectaculoasă pentru Irina Begu

Australian Open 2019
Irina Begu. Foto: (Wikimedia Commons)

Irina Begu a debutat cu un succes splendid la Australian Open 2018, învingând-o pe rusoaica Ekatarina Makarova, după un meci încins. Românca a revenit fantastic în meci și s-a impus cu scorul de 3-6, 6-4, 8-6.

Irina Begu, aflată pe locul 40 în ierarhia WTA, a fost condusă cu un set și 4-0, dar a reușit să o învingă pe fosta semifinalistă de la Australian Open și cap de serie 31 la turneul din acest an, după ce și-a adjudecat șapte game-uri consecutive.

”Abia de la 0-4 am început să câștig game-uri, după care eu zic că am făcut un meci foarte bun, am dat tot ce am putut și mă bucur foarte mult că am putut să câștig. Îmi doresc să intru în primele 20 de jucătoare și să fac un sfert de finală la un Grand Slam”, a spus, după meci, Irina Begu.

Ekaterina Makarova nu este singura favorită la Australian Open care părăsește turneul încă de la primul hop. Americanca Venus Williams (5) a fost trimisă acasă de elvețianca Belinda Bencic, în timp ce ce compatrioatele sale – CoCo Vandeweghe (10) și Sloane Stephens (13) au fost și ele eliminate.

Mihaela Buzărnescu a pierdut azi, cu 2-6, 3-6, partida cu a doua favorită a competiției, daneza Caroline Wozniacki. Simona Halep, cap de serie 1 la Melbourne, va juca marți dimineață cu australianca Destanee Aiava, care a primit un wild-card din partea organizatorilor.

Marius Copil, singurul reprezentant al României pe tabloul masculin, a cedat ușor, în trei seturi, scor 5-7, 4-6, 3-6, în fața francezului Gilles Simon. Copil va juca și la dublu la turneul de la Melbourne, unde face pereche cu sârbul Viktor Troicki.

Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer sunt cotați cu a treia șansă la trofeu în întrecerea perechilor, iar pe tabloul principal este prezent și Florin Mergea, care face echipă cu veteranul sârb Nenad Zimonjici.