Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic

Australia a revocat viza lui Nokav Djokovic deoarece a intrat în țară nevaccinat, în ciuda faptului că legea îl obliga să fie vaccinat pentru a veni în Australia, anunță BBC.

Este pentru a doua oară când statul australian i-a anulat viza jucătorului de tenis Novak Djokovic.

Decizia a fost luată de ministrul Imigrației Alex Hawke. Acum, jucătorul sârb în vârstă de 34 de ani riscă să fie deportat.

Viza lui Djokovic a fost revocată pentru prima dată la scurt timp după ce a aterizat în Melbourne pe 6 ianuarie, după ce autoritățile de frontieră au anunțat că jucătorul sârb nu a reușit să ofere suficiente dovezi că a primit o scutire medicală ce îi permite să intre în Australia fără să fie vaccinat.

După câteva zile, un judecător a decis că viza jucătorului este valabilă și a hotărât ca acesta să poată părăsi hotelul unde era plasat în carantină. Judecătorul a apreciat că autoritățile de graniță nu au aplicat corect procedurile.

Acum, ministrul Imigrației a anulat viza lui Djokovic în baza Actului Migrației din Australia, o lege care îi permite să deporteze orice persoană considerată o amenințare la „sănătatea, siguranța sau ordinea comunității australiene.”

Djokovic poate face apel în instanță și împotriva acestei decizii.

Australian Open va începe luni, 17 ianuarie.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version