Aur pentru România la Jocurile Olimpice de Tineret

Adrian Șulcă FOTO: frjudo.ro
Adrian Șulcă FOTO: frjudo.ro

Judoka Adrian Șulcă a reușit să obțină medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018. Performanța tânărului din Calafat a fost obținută după un Ippon spectaculos în primul minut al finalei.

Potrivit Federației de Judo a României, medaliat anul acesta cu bronz la Campionatul European pentru Cadeți din Bosnia în cadrul categoriei -73 kilograme, sportivul nostru a trebuit să lupte la categoria -81 kilograme, unde, printr-un parcurs perfect a reușit să se impună.

„Adrian Șulcă începe concursul rapid, așa cum îl și încheie, printr-un Ippon în fața lui Rihari Iki din Noua Zeelandă, ca mai apoi să treacă pe rând de judoka Rhys Allan (Australia) și Alex Barto (Slovacia). În finală trece rapid de judoka ceh Martin Bezdek, câștigând astfel medalia de aur”, transmite Federația de Judo a României.

În prima zi, judoka Giorgia Hagianu s-a clasat pe locul 9 la categoria -44 kilograme.

Adrian Șulcă, legitimat la U CSM Cluj-Napoca, are deja un palmares impresionant la juniori. Are deja două medalii de aur, 4 de argint și 3 de bronz la Cupele Europene de Cadeți, una de aur la Campionatul Național sub 23 de ani și două de aur și una de argint la Campionatul Național de Cadeți.