AUR, partidul preferat de tinerii din România. Ce arată cel mai nou sondaj de opinie

george simion AUR

Foto: Facebook (George Simion)

AUR este partidul preferat de cei mai mulți dintre tinerii din România, arată un sondaj de opinie realizat de IRES pentru organizația neguvernamentală „Tinerii votează”.

Astfel, dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, 16% din tinerii intervievați ar vota cu AUR, 14% ar alege USR, iar 14% cu PNL.

Urmează PSD, cu 12%, partidul SOS România al Dianei Șoșoacă cu 5%, UDMR cu 2% și REPER cu 2%.

Alte partide, precum Partidul Umanist Social Liberal, Partidul Pro România, Partidul Forța Dreptei sau Partidul Mișcarea Populară ar obține fiecare 1%.

Dacă se iau în calcul doar tinerii care au exprimat o opțiune, și nu întregul eșantion, AUR ar fi votat de 23% din respondenți, USR de 20%, PNL de 20%, PSD de 17% și Partidul SOS România de 7%.

Sursa: IRES / Tinerii votează

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 800 de respondenți cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, în perioada 9-14 martie 2024, și are o eroare maximă tolerată de ±3,5%. Studiul a fost realizat pro bono, în beneficiul inițiativei „Tinerii votează”, ca parte a programului de responsabilitate socială dezvoltat de IRES.

În ceea ce privește alegerile europarlamentare ce vor avea loc pe 9 iunie 2024, 18% din tinerii intervievați (întregul eșantion) au declarat că votează cu Alianța PSD-PNL. Cu AUR ar vota 15%, iar cu Alianța Dreapta Unită, compusă din USR, PMP și Forța Dreptei, ar vota 14%. Partidul SOS România și REPER ar lua, fiecare, 3%.

Sursa: IRES / Tinerii votează

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version