Augustin Lazăr, în ”Le Monde”: ”Procurorii sunt îngrijorați de intimidările din partea executivului”

Procurorul general Augustin Lazăr FOTO: Wikimedia Commons
Procurorul general Augustin Lazăr FOTO: Wikimedia Commons

Pocurorul general al României, Augustin Lazăr, a acordat un interviu publicației franceze în care a precizat că sistemul judiciar nu era pregătit pentru ”o astfel de presiune autocratică”.

”Procurorii sunt îngrijorați de intimidările din partea executivului, mai ales după demiterea șefei parchetului anticorupție, în iulie”, este titlul dat de jurnaliștii de la ”Le Monde” în articolul despre Augustin Lazăr.

Procurorul general al României este în plin proces de suspendare, după ce a fost evaluat negativ de către ministrul Justiției, Tudorel Toader.

”Decizia va fi un test de rezistență pentru sistemul judiciar”, a spus Lazăr pe acest subiect.

”Sunt revoltat că se pot face atâția pași înapoi, când, în 2007, credeam că progresele sunt ireversibile. Nu eram pregătiți să facem față unei astfel de presiuni autocratice”, s-a lamentat procurorul Lazăr.

„Mulți colegi se tem”, a declarat un procuror sub acoperirea anonimatului. Cu atât mai mult cu cât Codul penal este modificat în permanență, fragilizând toate anchetele, începând cu cele care îl vizează pe Dragnea, arată „Le Monde”, citat de Digi24.

„Le spun mereu colegilor mei că trebuie să ne continuăm munca și să nu cedăm”, a mai spus Lazăr în ”Le Monde”.