Centrele militare încep recrutarea pentru colegiile, academiile sau postlicealele din țară. Din cele 1.306 de locuri disponibile la nivel de ţară, peste 160 sunt rezervate fetelor.
La cele trei colegii din ţară sunt în total 360 de locuri: „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc (120 de locuri), „Dimitrie Cantemir”, Breaza (120 locuri) şi „Mihai Viteazu”, Alba Iulia (120 locuri). Data limită de depunere a dosarelor este 5 martie.
Potrivit Ziarul de Iași, la fiecare colegiu, un număr de 20 de locuri este rezervat pentru fete. Admiterea constă într-un test de tip grilă, eliminator, de trei or ela limba română și matematică, care va avea loc pe 27 martie. Elevii trebuie să obțină minim nota 6 ca să fie admiși.
La academiile militare sunt 539 de locuri: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu (215 locuri, din care 32 pentru fete), Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov (98 locuri, din care 10 pentru fete), Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa (35 locuri din care 4 pentru fete), Academia Tehnică Militară Bucureşti (135 locuri, din care 19 pentru fete) şi Academia Medico-Militară, Bucureşti şi Tg. Mureş (56 locuri). La academii, data limită de depunere a dosarelor este 29 martie.
La Şcolile postliceale militare, la cele trei şcoli sunt 407 locuri: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri ai Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti (197 locuri, din care 13 pentru fete), Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri ai Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Buzău (150 de locuri, din care 24 pentru fete) şi Şcoala Militară de Maiştri Militari ai Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanţa (60 locuri, din care 4 pentru fete).
Cei care vor să se înscrie trebuie să aibă Bacalaureatul luat și să aibă până în 28 de ani. Termenul de depunere a dosarelor este 17 martie. Cei care doresc să se înscrie sunt supuși unui examen medical, apoi urmează două teste, unul de evaluare psihologică și celălalt fizic. La final se dă concursul de admitere.
Ce salarii sunt în Armată
Potrivit datelor publicate de Ministerul Apărării Naționale, fostul ministru al Apărării Naționale, Mircea Dușa, a câștigat un salariu de aproximativ 14.000 de lei. Acesta este și cel mai mare salariu din MApN.
Alți ofițeri foarte bine plătiți ai Armatei Române au salarii cuprinse între 7.000 și 10.000 de lei, însă există și subofițeri care au salarii mai mari decât ofițerii. Spre exemplu, doi subofițeri au obținut în luna august venituri nete de 8.452 de lei, respectiv 8.411 lei. În ceea ce-i privește pe subofițeri, cele mai mici salarii sunt de 792-796 de lei net.
Mai multe detalii despre salariile în Armata Română găsiți LA ACEST LINK.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Recomandările editorlor GreatNews:
- Un român de 22 de ani, în Topul Forbes al celor mai valoroși tineri europeni
- Casa cu Brad, locul unde turistul devine un prieten. Cazare gratuită în inima Apusenilor sălbatici
- Locuri de muncă pentru șoferi. Salariile sar de 2.000 de euro net, se caută și începători
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: