Au început lucrările la o nouă autostradă din România. Primele utilaje au intrat pe șantier

autostrada A13

Foto: Captură video DRDP Brașov / Facebook

Primele utilaje au început lucrul pe autostrada Sibiu-Făgăraș (A13). Deocamdată, ele lucrează la amenajarea primei organizări de șantier, din cele 4 de pe traseu, în zona comunei Cârța din județul Sibiu, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Aici vor fi cazați peste 400 de muncitori, dar vor exista și birouri pentru personalul tehnic. Adiacent, va exista și o zonă de producție unde au fost aduse deja câteva zeci de utilaje; aici se lucrează la asamblarea stațiilor de producere a asfaltului și a betonului necesar pentru construcția autostrăzii.

În curând, constructorul din Turcia urmează să intre efectiv în teren și să înceapă amenajarea drumurilor tehnologice de pe culoarul lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Făgăraș, care se întinde pe 17,5 km între Arpașu de Jos și Sâmbăta de Sus.

Antreprenorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS este în faze avansate de proiectare pentru construcția întregii secțiuni Sibiu-Făgăraș a A13, pe o lungime totală de 68 de km, care se împarte în următoarele loturi:

Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu-Pitești) – Avrig – Mârșa (DJ 105G), în lungime de 14,25 km;
Tronsonul 2: Mârșa (DJ 105 G) – Arpașu de Jos (DN1) în lungime de 19,92 km;
Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105 B) în lungime de 17,61 km;
Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105 B) – municipiul Făgăraș (16,26 km), la care se adaugă drumul de legătură cu DN1 (5,6 km).

Pe traseul acestei secțiuni de autostradă urmează să fie construite:

Lucrările trebuie finalizate în 3 ani și au o garanție de 10 ani. Autostrada Sibiu-Făgăraș face parte din Autostrada A13, care face legătura între Transilvania și Moldova, pe ruta ruta Sibiu – Brașov – Răcăciuni (județul Bacău), parcurgând un traseu de aproximativ 281 km.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version