Au început controalele pe trenuri. Poliția verifică dacă oamenii poartă măști de protecție

controale poliția tren cfr călători
Foto: Captură Facebook CFR Călători

CFR Călători și Poliţia Transporturi Feroviare (TF) fac verificări pentru a vedea în ce măsură sunt respectate regulile de comportament emise de autorități pentru prevenirea și controlul răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La bordul trenurilor CFR Călători, purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata călătoriei, inclusiv la urcarea și coborârea din tren. Pentru protecția călătorilor și a personalului propriu, masca trebuie purtată corect, astfel încât să acopere gura și nasul, se arată într-un comunicat de presă al CFR Călători.

Acțiunile Poliției au ca principal scop conștientizarea, atât în rândul pasagerilor cât și al personalului propriu, a necesității purtării măștii de protecție. În timpul acțiunilor, reprezentanții Poliției TF dispun măsuri pentru portul măștii de protecție și acolo unde este cazul aplică sancțiuni.

„Totodată, acțiunile comune vizează și calitatea serviciului, legalitatea călătoriei pentru descurajarea persoanelor care călătoresc fără bilet, precum şi evaluarea modului în care personalul feroviar îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu. Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situația în care la casa de bilete/ghișeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizații. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare)”, continuă comunicatul de presă.

În ultima săptămână (7 – 14 iulie 2020), în acțiunile desfășurate în sistemul transporturilor feroviare (precum şi pentru respectarea măsurilor legale privind limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2), Poliţia TF a desfăşurat activități specifice în 447 de stații de cale ferată şi în 1.104 trenuri de călători (în 385 de trenuri către/dinspre litoral şi 372 către/dinspre alte staţiuni).

De exemplu marți, 14 iulie 2020, echipe mixte de control ale CFR Călători si ale Poliţiei TF au verificat mai multe trenuri interregio, pe rutele București Nord – Câmpina și retur și București Nord –Ciulnița și retur.

Aceste acțiuni de control se vor derula şi în perioada următoare în colaborare cu Poliția TF, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii rețele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic, ca măsură pentru prevenirea și controlul virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul țării noastre.

Trenul trebuie să rămână cel mai sigur mijloc de transport. CFR Călători organizează acțiuni comune cu Poliţia…

Publicată de CFR Călători pe Miercuri, 15 iulie 2020

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.