Au fost schimbați șefii Jandarmeriei. Cine sunt oamenii instalați de liberali?

Marcel Vela. Foto: Gov.ro

În ziua în care fostul ministru de Interne, Carmen Dan, a dat declarații în dosarul evenimentelor din 10 august 2018, în care sunt anchetați mai mulți șefi ai Jandarmeriei Române, actualul ministru, Marcel Vela, a demis conducerea instituției.

”De astăzi, am încetat împuternicirile celor care conduc Jandarmeria Română, domnul inspector general Florea şi domnul inspector general adjunct Ceauşescu”, a spus ministrul liberal Marcel Vela într-o conferință de presă.

În funcția de inspector general al Jandarmeriei a fost numit Bogdan Enescu, șef al Inspectoratului de Jandarmi Ilfov, iar prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei a fost numit colonelul Ionuț Gabriel Câmpeanu, șef al contingentului de jandarmi din Afganistan.

”L-am numit pe funcţia de inspector general pe domnul colonel Enescu Bogdan, în vârstă de 46 de ani, absolvent al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza. Are 23 de ani de activitate în cadrul Jandarmeriei Române, a îndeplinit mai multe funcţii de conducere. În prezent este inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Ilfov şi nu a avut nicio legătură cu evenimentele din 10 şi 11 august 2018”, a mai spus Vela.

”Domnul colonel Câmpanu Ionuț Gabriel, absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare, promoția 1998. De 11 ani este în activitatea ministerului, iar în prezent ocupă funcția de adjunct al adjunctului șef al Inspectoratului de Jandarmi al județului Harghita. Este șeful contigentului de jandarmi aflați în misiune internațională în Afganistan și în același timp este și consilierul Șefului statului major al Ministrului de Interne afgan. Deci are o recunoaștere profesională internațională, conduce acest contingent și consiliază un ministru din altă țară. Am considerat că îndeplinește toate criteriile pentru a reprezenta cu cinste Ministerul Afacerilor Interne, în conducerea Jandarmeriei Române”, a completat ministrul.

”De la noul inspector șef al Jandarmeriei aștept să schimbe în bine imaginea instituției. Noul inspector general va face o evaluare a ceea ce a fost și după această evaluare are misiunea să raporteze ce nu este în regulă la Jandarmerie, ca să putem îndrepta”, a adăugat ministrul.