Au fost emise două coduri de vreme rea. Vânt de până la 90 km/h și ninsori

ninsoare zăpadă cod galben
Foto: Carlosgmenezo (pixabay.com)

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene de vreme urâtă.

Primul cod galben este valabil în intervalul 14 aprilie, ora 06:00 – 14 aprilie, ora 21:00.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte.

În dimineața zilei de marți (14 aprilie), în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…70 km/h.

Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70…90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

Cel de-al doilea cod galben este valabil în intervalul 14 aprilie, ora 21:00 – 15 aprilie, ora 06:00.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

În Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80…100 km/h, spulberând zăpada.

În regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.