Au făcut bani în străinătate și investesc acum în România. Ce afaceri au românii care au muncit peste hotare

Cu zecile de mii de euro câștigate în străinătate și cu experiența dobândită acolo, românii care se întorc în țară își deschid afaceri de succes, relatează stirileprotv.ro.

La Bistrița, de exemplu, un român face lumânări, pe care le exportă în străinătate, inclusiv în Grecia, țară în care a lucrat vreme îndelungată. Gabriel Hognogi are 40 de ani, iar în ultimii 12 a muncit în Grecia, împreună cu soția lui.

Acum cei doi s-au întors acasă și au deschis o fabrică de lumânări.

„Pur și simplu voiam să ne apucăm de ceva, să iasă ceva frumos din mâinile noastre, dar totodată să putem și trăi din așa ceva. Ne-am apucat de lumânări, am văzut și pe unde am fost pe dincolo”, a explicat Gabriel Hognogi pentru postul de televiziune.

„Nu este investiție mare, noi am început undeva la 4.000-5.000 de euro și ne gândim să ne extindem. Avem florării cu care colaborăm, magazine chiar în centrul Atenei”, a mai spus el.

Afacere cu oi aduse din Spania

Un alt exemplu este cel al lui Alin Grigorescu, un fermier din județul Alba care are o fermă cu oi de rasă aduse din Spania. După 10 ani petrecuți în această țară, unde a avut o firmă de construcții, Alin a revenit în țară hotărât să facă profit în locurile natale. A investit peste 150.000 de euro într-o fermă unde crește oi din rasa Assaf, mai notează stirileprotv.ro.

A pornit la drum în urmă cu trei ani și jumătate cu 100 de oi și în prezent are peste 300.

„M-a costat peste 400 de euro bucata pentru că am adus printre cele mai bune care erau în Spania. Dacă nu munceam în Spania nu aș fi știut de oile astea, nu cred că aș fi reușit în țară”, a povestit el.

Alin își dorește acum să meargă și mai departe și să deschidă și o fabrică unde să producă preparate din lapte de oaie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Meteo. Cum va fi vremea până pe 31 ianuarie
Locuri de muncă în agricultură, cu cazare asigurată. Într-un an, 2 oameni pot strânge bani de o casă
Supriza pe care o pregătește Dacia și un record istoric

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.