Atracții noi la Delfinariul din Constanța. Ce pot vedea turiștii care ajung pe litoral

lei de mare
Foto: ctnews.ro

Delfinariul din Constanța are, începând de joi, 16 iulie, doi lei de mare patagonezi, care au sosit recent la noi în țară. Ei vor ocupa vechiul bazin al delfinilor, care a fost reamenajat și decorat special pentru aceste mamifere, relatează publicația locală ctnews.ro.

Leii de mare se numesc Body și Morgan și vor putea fi urmăriți în spectacole de la sfârșitul acestei săptămâni.

“În timpul reprezentațiilor, publicul va afla detalii despre leii de mare, despre viața lor și despre modul lor de comunicare. Este o muncă foarte ușoară și prietenoasă; ei sunt foarte prietenoși iar noi știm cum să lucrăm cu ei”, a declarat pentru sursa citată antrenorul mexican Marco Tulio.

Cei doi masculi au vârsta de 7 ani și sunt în grija instructorului cu care vor face spectacole, un specialist din Mexic.

Cei doi lei de mare patagonezi au lucrat în multe orașe din nordul Italiei, iar anul acesta au fost la Budapesta. De acolo au ajuns la Constanța, mai arată sursa citată.

Leii de mare din Patagonia mănâncă 7 sau 8 kilograme de pește pe zi și ajung, la maturitate, la 350 de kilograme și 2 metri înălțime.

Reprezentațiile leilor de mare încep din acest weekend și vor fi două sau trei demonstrații pe zi.

lei de mare
Foto: ctnews.ro
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.