Atletico Madrid a câștigat Europa League. Cinci lucruri pe care le-ai ratat

Godin, Gabi și Koke, trei eroi pentru Atletico Madrid, și trofeul Europa League. Foto: Atletico Madrid

Atletico Madrid a câștigat pentru a treia oară în istorie Liga Europa, după 3-0 cu Olympique Marseille, la Lyon. Formația antrenată de Diego Simeone a egalat recordul de trofee deținut de FC Sevilla.

Eroul meciului a fost un francez: Antoine Griezmann. Atacantul a marcat de două ori, în timp ce veteranul Gabi a tras cortina cu un gol în ultimele minute. Olympique Marseille, care a ratat o șansă de aur prin Valere Germain în startul duelului, a pierdut, astfel, a treia finală europeană consecutivă fără să marcheze un singur gol.

În ultimii cinci ani, spaniolii au câștigat opt din ultimele nouă trofee europene de Liga Campionilor și Liga Europa, Manchester United, care a câștigat Liga Europa anul trecut fiind excepția. Ibericii pot câștiga Liga Campionilor și în acest an, Real Madrid urmând să o întâlnească pe Liverpool în finala de săptămâna viitoare.

Argentinianul Diego Simeone a devenit primul antrenor din afara Europei care câștigă de două ori Liga Europa.

Antoine Griezmann a fost implicat direct în 12 goluri reușite de Atletico Madrid în Europa League în acest sezon: opt goluri și patru pase decisive. Mai mult, francezul este responsabil pentru aproape jumătate din toate cel 94 de goluri marcate de madrileni în toate competițiile, cu 29 de goluri și 13 pase decisive.

Atletico Madrid are una dintre cele mai bune defensive din Europa. Formația așezată extraordinar de bine în teren de către Simeone a primit doar 33 de goluri în 58 de partide jucate în acest sezon.

Mai mult, portarul Jan Oblak a reușit să închidă poarta de șapte ori în meciurile din competițiile continentale în acest sezon, un record atât pentru Liga Europa, cât și pentru Liga Campionilor.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.