Atenționare meteo: Cod portocaliu de ploi torențiale în mare parte din țară

După ce ploile abundente au provocat viituri în multe zone din țară, afectând stațiunea Sinaia și alte părți din Valea Prahovei, din Ardeal sau Moldova, instabilitatea atmosferică extremă se menține în România.

Pe lângă un cod galben de caniculă, meteorologii au emis azi și un cod portocaliu de ploi abundente și fenomene meteorologice extreme.

În intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00, va fi cod portocaliu în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureşului şi a zonei montane, unde vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 35…50 l/mp şi izolat peste 60…80 l/mp.

Este în vigoare, de asemenea, un cod galben de instabilitate termică în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Mai mult, și miercuri, 21 iulie, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, mai ales după-amiaza şi seara, local în zona de munte, precum şi în nord-estul, centrul şi sud-estul ţării. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20…30 l/mp şi izolat 40…45 l/mp.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.