MAE a emis o nouă atenționare de călătorie pentru Grecia

insula zakynthos
Insula Zakynthos de la Marea Ionică. Foto: Pexels / pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă atenționare de călătorie pentru Grecia.

MAE îi informează pe cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în această țară că Serviciul local de Meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă pentru marți, 16 iulie 2019, respectiv ploi torențiale, furtuni, vânt în rafale.

Zonele afectate sunt:

– Insulele Ionice;
– Epir;
– Vestul Macedoniei;
– Macedonia Centrală;
– Estul și Vestul Greciei Centrale;
– Peloponez;
– Insulele Sporade;
– Peninsula Attica;
– Thesalia.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță”(http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Foto: Pexels / pixabay.com