Atentatul de la Stockholm. O româncă este printre victime

atac suedia camion
Foto: Twitter

Ministerul Afacerile Externe a anunțat că o româncă a fost rănită în urma atentatului terorist din Stockholm. Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, este vorba despre o femeie rezidentă în Suedia. Aceasta a suferit o fractură, a fost supusă unei intervenții chirurgicale, iar starea ei este stabilă.

Cele mai noi informații arată că au murit 4 oameni și au fost rănite 15 persoane.

Polițiștii suedezi au reținut un bărbat, suspectat că ar fi fost șoferul camionului care a intrat în viteză pe strada Drottninggatan, zona în care sunt concentrate cele mai multe magazine de haine. Camionul și-a încheiat cursa în magazinul Ahlens.

Bărbatul are 39 de ani, este uzbek și ar fi simpatizant al Statului Islamic. Potrivit presei suedeze, acesta ar fi fost cunoscut serviciilor de securitate. În camionul folosit în atac, polițiștii au desoperit sub scaunul șoferului și un „dispozitiv tehnic suspect”.

Poliția suedeză a confirmat că bărbatul arestat vineri în legătură cu atacul terorist din centrul Stockholmului este suspectat că ar fi şoferul camionului care a ucis patru persoane. „Credem că bărbatul care a fost plasat în arest este autorul atentatului”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Lars Bystrom.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.