Atentat terorist la Berlin. Un camion a intrat într-un târg de Crăciun

Atentat la Berlin. Un tir a intrat în Târgul de Crăciun FOTO: Capturi video
Atentat la Berlin. Un tir a intrat în Târgul de Crăciun FOTO: Capturi video

6:45. Poliția anunță că sunt 12 morți și 48 de răniți. O parte dintre aceștia sunt în stare gravă. Anchetatorii spun că atacul a fost comis intenționat și e vorba de un atac terorist.

6:30. Presa germană, care citează surse din seviciile de securitate, spune că sunt tot mai multe indicii că suspectul ar fi pakistanez sau afgan și că ar fi intrat în Germania în februarie, ca refugiat.

Proprietarul camionului, un polonez, a declarat că vehiculul era în custodia vărului său. Camionul se întorcea din Italia și se îndrepta către Polonia. Este luată în calcul și ipoteza deturmării camionului.

23:35. Presa poloneză spune că tirul care a fost folosit în atentat ar fi fost furat, potrivit declarațiilor reprezentaților firmei de transport.

23:33. Polițiștii l-ar fi prins pe șoferul camionului. Pe locul din dreapta a mai fost găsită o persoană, care a decedat, cel mai probabil, în urma impactului. De asemenea, anchetatorii au luat legătura cu firma din Polonia de care aparține camionul, iar administratorul a declarat că n-a mai vorbit cu șoferul de ieri.

23:30. „Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români. Acţiunile de intervenţie a autorităţilor germane competente sunt încă în curs de desfăşurare, evaluarea efectelor incidentului nefiind definitivată la această oră”, anunţă Ministerul de Externe.

22:42. Conform presei, unii dintre cei răniţi au fost duşi într-o biserică din apropiere. În camion s-ar fi aflat două persoane care au reuşit să fugă. Deocamdată nu se ştie nimic despre identitatea şoferului şi a pasagerului.

22:24. Polițiștii vorbesc de 9 morți și zeci de răniți.

22:15. Cristian Ștefănescu, jurnalist Digi FM, care se află în Berlin, a spus la Digi24 TV că târgul de Crăciun se află într-o zonă foarte vizitată de turiști, un loc în care sunt și foarte multe magazine. Mai exact, târgul de Crăciun se află în Breitscheidplatz, foarte aproape de zona Kurfuerstendamm, unde sunt multe magazine.

22:11. Potrivit unor informații, însă deocamdată neconfirmate de oficiali, ar fi vorba de aproximativ 50 de răniți.

22:05. „Cineva a anunţat că s-a produs un atentat în proximitate. Posturile germane de-abia în ultimele minute şi-au întrerupt programele cu informaţii şi cu imagini filmate cu telefonul mobil de la locul atentatului. Se poate vorbi de un camion cu remorcă mare, în mijlocul Târgului de Crăciun, ghirlande aprinse în toate direcţiile, oameni agitaţi. Principala stradă de acces spre această zonă a fost închisă. Berlinul era o scenă în pericol, periclitată, existau mai multe avertismente din partea ministerului de Interne, a unor autori şi din partea presei. Europa este o fortăreaţă asediată. Marile oraşe, cum e Berlinul, sunt locuri predilecte pentru astfel de atentate”, a declarat ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, la Digi24 TV.

22:00. Camionul ar avea numere de Polonia, iar șoferul ar fi reușit să scape. Polițiștii sunt pe urmele lui.

Un atentat a avut loc la Berlin. Potrivit procurorilor, un camion de 7,5 de tone, cu remorcă. a intrat în plin într-o piață de Crăciun. Jurnaliștii spun că sunt mai mulți morți și răniți.

Se spune că ar fi vorba de 10 răniți, însă cifra nu este confirmată oficial. Zona târgului este înconjurată de mașini de poliție și ambulanțe.

Die Welt scrie că de mai multe zile există informaţii privind iminenţa unui atac terorist la Berlin. Forţele speciale au fost alertate.

Știre în curs de actualizare.