Atentat terorist într-un club din Turcia. Un bărbat a tras cu arma la întâmplare

Un terorist a deschis focul în clubul Reina, din Istanbul, în noptea de Revelion. Cel mai recent bilanț al atacului anunță 39 de morți, mulți fiind cetățeni străini, și 69 de răniți.

Atacatorul a tras într-un polițist și într-un civil de la intrare și a intrat în club unde a început să tragă la întâmplare. Potrivit unor martori, atacatorul era îmbrăcat în Moș Crăciun și ar fi vorbit în arabă.

„Un terorist cu o armă cu rază lungă a provocat acest incident brutal și sălbativ, trăgând gloanțe în oameni nevinovați ce era acolo doar pentru a sărbători Anul Nou și a se distra”, a declarat guvernatorul Istanbilului, Vasip Sahin.

Agenția de știri Dogan spune că în club erau în jur de 700 de persoane, iar imediat după atac au fost trimise zeci de ambulanțe și mașini de poliție. Autoritățile turce au anunțat că au mobilizat 17.000 de polițiști.

Ministerul de Externe a anunțat că nu sunt români printre victiele atacului.

„Consulatul General al României la Istanbul are în atenţie incidentul produs în dimineaţa zilei de 01.01.2017, în jurul orei 02:00 (01:00 ora României), soldat cu numeroşi morţi şi răniţi.

Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile abilitate şi spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victimele incidentului se află cetăţeni români.

Consulatul General al României la Istanbul monitorizează evoluţia situaţiei şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul (0090) 212 3583541, (0090) 90 212 3580516, (0090) +90 212 3583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret pentru pierderea de vieţi omeneşti şi transmite condoleanţe familiilor victimelor.”

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.