Atacuri în PNL după referendum. Scaunul lui Orban se clatină

Liderul PNL Ludovic Orban a spus după închiderea urnelor că partidul pe care îl conduce a fost singurul care a procedat corect la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, în sensul că membrii de partid au avut libertatea de a decide, iar de vină pentru eșec este Liviu Dragnea.

„PNL a lăsat deplina libertate membrilor PNL să decidă cum se poziţionează faţă de acest referendum. A refuzat orice fel de politizare a acestei teme şi orice încercare de a câştiga un capital politic din această temă.

E singurul partid care a avut o poziţionare corectă în această privinţă.

De ce nu au venit românii la vot? Au refuzat confiscarea referendumului de către Liviu Dragnea. Foarte mulţi nu au venit pentrru a se feri de a-i face un serviciu lui Liviu Dragnea”, a spus Orban.

Însă au apărut mesaje de la membri importanți ai PNL, printre care fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu sau Alina Gorghiu, care spun că actuala conducere a PNL „a aruncat partidul într-o nouă aventură și către un nou eșec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbinã. Nu modernizează, ci propune o politica retrogradã. #Ajunge””.

Același mesaj a fost postat pe Facebook de mai mulți membri marcanți ai PNL.

Referendum 2018. ​Referendumul pentru familie nu a îndeplinit condițiile de validare, prezența la vot, duminică, la ora 21.00, la închiderea urnelor fiind de 20,41%, potrivit rezultatelor prezentate de Biroul Electoral Central (BEC).

Pentru a fi validat era nevoie de o prezență de cel puțin 30% a românilor înscriși în listele electorale permanente.

În cele două zile în care s-a desfășurat votarea, la urne au venit 3.731.704 persoane. Dintre acestea 1.901.888 sunt alegători din mediul rural, iar 1.829.816 din urban.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.